Receptet Krispiga Nudlar


4 pers tillsammans med med en rätt till eller till 2 pers ensam.

300 g fint skuren skickstek, file eller kycklingbröst
2 knyten äggnudlar
2.5 dl böngroddar
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk kinesiskt matlagningsvin eller sherry
4-6 shitakesvampar
5 cm fint hackad ingefära

Marinad till köttet
salt, peppar
1 tsk majzena mjöl
1/2 lätt vispad äggvita
1 msk vatten
1 tsk olja

Sås
1/4 tsk salt
1/4 tsk socker
peppar
1 msk ostronsås
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl kycklingbuljong
1 1/2 tsk mjzena blandat med lite vatten

Som alltid med asiatisk matlagning börja med att mät upp alla ingredienser.
Koka nudlarna i lätt saltat vatten. Korta gärna av koktiden med någon minut.
Häll av och låt nudlarna rinna av och torka i durksalg.
Woka böngriddarna i lite olja tillsammans med ingefäran några minuter. Lägg åt sidan.
Hetta upp 2-3 msk olja i woken och stek nudlarna tills de fått lite färg, tryck ihop nudlarna lite så det blir som en kaka. Vänd kakan och bryn på andra sidan. De ska bli krispiga på utsidan och mjuka inuti.
Lägg upp på fat och håll varm.
Hetta upp lite olja igen och woka först vitlöken en minut. Lägg i köttet, svampen och böngroddarna.
Woka ett par minuter. Krydda med vinet och mer salt och peppar om det behövs.
Häll på såsen och majzenablandningen och låt koka upp tills såsen tjocknat.
Häll såsen över nudlarna och servera.
Har man fler rätter är det godast om man gör denna sist.
Man kan ochså hacka lite chili och ha i tillsammans med ingefäran om man gillar lite hetta.
Oftast finns lite kryddor och såser på bordet på restaurangen så man kan krydda själv.
Jag brukar ha på soja och kanske lite stark söt chilisås.