Recept Benfri Kotlett med Chili



500 g Benfri kotlett eller skinkstek
1/2 finhackad lök
1/2 tsk hackad röd chili beroende på styrka och vad man gillar.
1 tsk Kinesiskt matlagningsvin eller sherry
1 msk vatten
Marinad
1/2 tsk salt
1 stk kinesiskt vin eller sherry
1 1/2 msk majzenamjöl
1/2 lätt vispad äggvita
1/2 msk olja

Kryddsalt
1 msk salt
1/2 tsk five spice
1/2 tsk chilipeppar

Skiva köttet i ätbara bitar. Man bör äta kinesmat med pinnar och då ska ju bitarna var lagom stora att bara stoppa i munnen utan att skära.
Blanda i allt till marinaden med köttet utan oljan.
Blanda saltet och five spice i en wok och hetta upp tills kryddan doftar gott. Lägg uipp i en liten skål att servera i.
Hetta upp olja i woken och fräs på chilin och löken tills den inte luktar rått men inte fått färg.
Lägg i köttet och stek ett par minuter till köttet är lagat och krydda men en nypa av saltet.
Häll sist i vattnet och vinet, koka upp snabbt och servera.
Gott till ris, en grönsaksrätt och en rätt med lite mer sås.

Lemon Chicken 

Kinesmiddag